11 Haziran 2013 Salı

League of Legends hızlı lig atlama ve ELO (LP) yükseltme taktikleri !



"Birçok insan elolarını nasıl yükseltebileceklerini durmadan araştırmaktadır burada önemli olan elonuz değil sizin kendi kişisel yeteneğinizi nasıl daha iyi yapabilecek olmanızdır. Kısacası önemli olarak soracağınız soru nasıl kişisel yeteneğimi arttırabilirim?


1.Alıştırma Yapın: Evet Kesinlikle alıştırma yapmalısınız daha çok oynamalı ve oyuna daha çok odaklanmalısınız bu işin en kesin ve gerçekçi yoludur daha kısa bir yolu kesinlikle yok.

2.Refleks ve Seçimler: Ne yaptığınızı düşünmeli, nasıl gelişeceğini öngörmeli ve neden o şekilde oluşacağını iyi bilmelisiniz. Yaptığınız seçimlerin iyi ya da kötü olduklarının farkında olmak önemlidir bu şekilde doğru olanı yapmaya doğru yöneleceksinizdir. Şunu unutmamalısınız ki birçok arkadaşımız benim düşüncelerim güzel bu eloda olmamalıydım veya ne yaptığımın farkındayım bir dahaki sefere olmayacak demek size bir şey kazandırmaz önemli olan seçimler ve sonuçtur.

3.Sorumluluk Alın: her Elonuzun düşük olma sebeplerini zaman başkalarında aramayın.
Örnek: İlk oyunumda 50 elo kaybettim sonra düşük elolarla girerek oyunları kaybettim gibisinden önyargılardan kurtulun.

4.Stream izlemeyi Bırakın: Evet yanlış duymadınız stream izlemeyi bırakın yüksek elolu kişilerin streamlarını izlemek size yetenek kazandırmaz onların runelarını onların build ve masterilerini kopyalamak size belki oyun kazandırabilir ama kesinlikle yetenek kazandırmaz. Kendiniz oynayın ve kendi buildlerinizi kendiniz yapın böylelikle oyunlardaki performansınızı kendiniz belirlemiş olursunuz başka birinin yaptığı buildler sizlere oyun kazandırır yetenek değil.

5.Oynayabilceğiniz En İyi Kişilerle Oynayın: Evet bunu yapmak size stream izlemekten çok daha fazla yetenek kazandırır. Sizinle aynı oynayışa sahip olan ya da sizden kötü olan arkadaşlarla oynamaktan kaçının çünkü hata yaptığınızda birbirinize suç bulursunuz bu olmasındansa solo girin bu sizin için daha iyidir.( bu arda arkadaşlarınızla girmeyin derken seçiminizi siz yapın nede olsa bu bir oyun amaç eğlenmek )

6.Zorlayın: Daha iyi oynamak istiyorsanız her oyun zorlayın. Zorlamak bilinç akışınızı geliştirir ve seçimlerinizi daha kolay ve hızlı hale getirir. Oyunlarınızı oynarken bu oyunda bu buildi deneyeceğim veya bu oyun bu taktiği deneyeceğim gibi düşünceler bilinç akışınızı yönetmeyi zorlaştırır. Oyunlarınızda bazen kötü alışkanlıklarınız yüzünden rastgele ölüyorsanız tek sebebi zorlamak istemeyişinizdir, ya da tanklayamamak sizin tembelliğinizden kaynaklanıyor ve bu gibi durumlar sizin için alışkanlık haline geliyor bu da sizi beceriksiz oyuncu haline getiriyor.

7.Herolarınızı İyi Seçin: 10 kişilik birçok pozisyon, birçok oynama stilli olan oyundan bahsediyoruz oyunu güzel ve eğlenceli kılanda bu özelliği. Herolarımızı seçerken counter pick olayını iyi çözmemiz gerekiyor bunları da kendiniz oynayarak en iyi counter pickleri kendiniz belirleye bilirsiniz. Counter pick olayının en can alıcı noktası bütün heroları az çok bilmek ve oynadığınız heroların skillerine güvenerek counter pick yapmak sizin için oyuna 1-0 başlama olanağı verir.

8.Yetenek: Birçok insan bu oyunu yüzlerce kez oynamasına rağmen halen yetenek kazanamamışlardır. Bunun nedeni insanların sabit bir oyun tarzının dışına çıkmamaları. Oyunlara girin ve değişik oynanış stilleri deneyin. Denediğiniz stiller belki size oyun kazandırmak için yeterli olmaya bilir ama stabil var olan stilinizi hiç olmazsa geliştirmiş ve kendi stilinizi daha iyi anlamış olursunuz.

9.Kendinize Zaman Ayırın: Ranked 1 2 maçtan sonra kendinize zaman ayırın çıkın dolaşın üst üste oyuna girmek algılamanızı azaltır buda oyun performansınızı etkiler o yüzden kendinize zaman ayırın dışarı çıkın gezin gelin en fazla 2 oyun üst üste oynamaya çalışın .Üst üste kazandığınız 2 maçtan sonra gaza gelip daha fazlasını istemeyin bu sizi yorar ve kaybetmenize yol açar.

10.Eloya Fazla Takılmayın: Elo yeteneğinizin bir ölçü birimidir; ancak uzun zamanlıdır .Bu yüzden kısa zamanlı elo düşüncelerinizi bir kenara bırakın oyunlarınızı uzun zamanlı bir şekilde planlayın. Bahsettiğimiz gibi bu oyunda tonlarca değişken vardır. Örnek vermem gerekirse doğru bir buildle elosunu hızlı bir şekilde yükseltmiş birisi ile elosunu aylar sonunda yükseltmiş bir kişi arasında bariz bir fark vardır.

İnşallah faydalı olmuştur .

Not: ingilizce bir yazıdan destek alınmıştır.."

Bu alıntı metin benim çok hoşuma gitti, gerçekten çok doğru şeyler yazmakta. Burdaki bilgileri özümseyip uygulayan arkadaşlar çok hızlı lig yükseleceklerdir eminim. (stream izlemeyi bırakın kısmına katılmıyorum, stream yani yayınları izleyerek daha çok şey kazanabiliriz ve püf noktaları öğrenebiliriz :))

18 yorum:

  1. Gercekten tesekkürler devam ederseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. NOT : TAKIMA AYAK UYDURUN , SUPPORT KALIRSA OYNAYIN , UTANMAYIN. SUPP OYNAMAK AYIP DEĞİL !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş ben support mainim fakat şu türkiye`deki adc lerin herbir şeye kafa atıp ölüncede supportu suçlamalarından bıktım artık

      Sil
  3. bence çok ayıp bişey , sup olanı linç ediyolarmış öyle okudum . (mal mısın tani değil ben hep zup oynuyom)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece egosu olan insanlar öle der aslında support gizli taşıyıcıdır türkler hep ben dediği için supda kill değil takıam destek çıktığı için böle düşünülüyor okuduğun için teşekkürler

      Sil
  4. Stream izlersen adamlari koplamaya calisirsin ve sen bi hollyphoneix degilken white turtle olmaya calisiyosun. :D

    YanıtlaSil
  5. ben şimdi gümüş olıucam çerçeve direk gelcekmi yoksa 2016 yılına girmemizmi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dostum, yeni sezona girince gelecek senin çerçeven.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Kardeşim ben gümüs olmama az kaldı gümüş olunca çerçeve hemen gelirmi
      Gelmesse 2016 da gelecekse 2016 yılın geçince hemen gelir demi çerçevem

      Sil
    4. Kardeşim ben gümüs olmama az kaldı gümüş olunca çerçeve hemen gelirmi
      Gelmesse 2016 da gelecekse 2016 yılın geçince hemen gelir demi çerçevem

      Sil
    5. Gümüs 2 olman şazım yoksa gelmeZ

      Sil
    6. Gümüş olduysanız, sezon bitince çerçeveniz gelir fakat eğer siz sezon bittikten sonra açık kalan dereceli oyun sisteminde (pre-season da deniyor) dereceli olduysanız çerçeve gelmez.

      Sil
  6. Beyler Westte olan varsa sup lazım ya takılalım beraber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geç yazdım ama supoynayabiliyom hemde 30 lvla kasarız
      :D 2016

      Sil
    2. ne geçi kardeşim alt tarafı 4 yıl sonra yazmışsın

      Sil
  7. 81Legendsdie1907 yeni geçtim weste kardeşim iyi oyuncuyum mid ve sup oynuyorum 2 kişiyiz westte takım kurmayı planlıyoruz oyun içinde skype ve benzeri programlarla iletişimdeyiz malum tr serveri ı rezaleti ortada o yüzden geçtik gelirsen seviniriz kullanıcı adımı yazdım

    YanıtlaSil
  8. Bunların hepsini üşenmeyip tablo olarak yazdım ....

    YanıtlaSil