11 Mayıs 2013 Cumartesi

League of Legends Pozisyonları Nelerdir?

 Merhaba arkadaşlar, sizlere yardımcı olabilmek için hazırladığım blogumda genel bilgileri anlatmaya devam ediyorum. Bugün size LOL pozisyonlarından bahsedicem biraz. League of Legends, koridorlar (yani laneler) üzerinden oynanan bir takım oyunudur. Bu oyunda takım arkadaşlarıyla uyum ve oynadığınız pozisyonda ne kadar iyi olduğunuz çok önemlidir.

Middle Lane/APC = Orta koridorda oynayan oyuncudur, APC'nin açılımı Ability Power Carry'dir. Yani bu şampiyonlar genelde yetenek gücü(AP) ve mana arttıran itemler aldıkları için onlara yetenek gücü taşıyıcısı da denir.

Bottom Lane = Bot lane yani alt tarafta oynayan bu oyuncular genelde ADC yani Attack Damage Carry'ler (Saldırı gücü taşıyıcısı) ve Support oyuncuları yani destek oyuncularıdır. ADC'nin görevini daha önce anlatmıştım, Supportun genel görevlerinden daha sonra bahsedeceğim.

Top Lane = Üst koridor oyuncusudur, genelde bu oyuncular tank itemleri alırlar yani can ve zırh veren itemler. 

Jungle = Neredeyse oyunun en önemli pozisyonlarından biridir. Jungle oyuncuları ormanda dolaşır ve ormandaki yaratıkları temizler. Görevi ezilen yani geride olan rakip tarafından sürekli taciz edilen koridorlara destek olarak gitmektir. Genelde 3 level olunca gank atmaya yani ziyaretlerine başlarlar ve 6dan sonra da sürekli olarak koridorları dolaşmaya başlarlar. Genelde off-tank yani offensive tank (yarı tank) itemleri alırlar.

18 yorum:

  1. eyw kardeş yeni başlamıştım yararlı oldu .

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler ya çok yardımcı oldu :) böyle devam her heronun buildlerinide koy dahada iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu, vakit buldukça devam etmeye çalışacağım :)

      Sil
  4. yeni başlamıştım cok yardimci oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Saolun yeninbadladim bende saol bide yoruma kalp atarsan ilk hayranin olatak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burdaki bilgilerin yardımı olduysa ne mutlu <3 :))

      Sil
  6. Yani alt koridor isterken adc diycez dimi?

    YanıtlaSil
  7. Yani alt koridor isterken adc diycez dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt koridorda ADC ve Support olmak üzere 2 pozisyon bulunmakta dostum. Hangisini oynamak istiyorsan onu söylemelisin :)

      Sil
  8. botta hangi şampiyon oynar

    YanıtlaSil
  9. cok saolun yararlii bi yazi

    YanıtlaSil
  10. bu yeni başlayan ve oyunla alakası olmayan arkadaşlar girip şü korudar isimlerine bakıpta herkese küfür savurmasalar çok iy olcak laf anlatmaktan oyun oynuyamıyoz oyunu bırakacam ya

    YanıtlaSil
  11. adamlar oyunu oynuyoda bi araştırmak hiç akılarına gelmiyo ana avrat sövüp geziyolar tuturmüşlar report report sorsan nerden yapılacanıda bilmezler ah ah

    YanıtlaSil